Full rulle, fint väder och nästan full pott på Sthlm Rumble

Sthlm Rumble - 1

Första feta upplagan av Sthlm Rumble är genomförd i Hellasgården utanför Stockholm. 50 lag kom till start och tävlingsvädret var i det närmaste optimalt dvs en skur vid start och sen sol och glass hela vägen in i mål!

Kl 12:00 gick starten och de 50 lagen kollade snabbt kartan och pep sen iväg åt alla håll för att göra sitt bästa för att hitta så många som möjligt av det totalt 30 utplacerade kontrollerna. Banan var satt i Stockholms vackraste – Hellasgården med omnejd, på en yta om ca 30 Km2 och vi gjorde allt i vår makt för att stöka till det för lagen så mycket vi kunde genom att sätta kontroller i vattnet, ovanför vattnet, på klippväggar, i träsk och vass och under broar. Arenan bjöd också på grymt fin cykling i ett av Sveriges finaste områden för mtb. Helt sjukt att det finns så grymma områden precis utanför huvudstaden!

Sthlm Rumble - 1 (2)

De allra flesta lagen tajmade tre timmar bra och lyckades ta sig tillbaka till Hellasgården innan kl 15:00. Djupt imponerad av de två lagen som ställde upp på enhjulingar (!). Snacket i målområdet är obetalbart. Att som arrangör höra alla er glada deltagare jämföra taktik, snacka vägval och vilka kontroller man tog och kanske kunde hunnit med om inte… är det som gör allt arbete värt mödan. Utan er blir det ingen tävling.

I damklassen segrade Helena Nyström och Emma Bölske (Team Helena&Emma). I mixklassen stod Linus Ericsson och Annelie Persson (Giant Leap) högst på pallen och i herrklassen fullständigt dominerade Tobias Öström och Martin Holmstrand (Team Outdoorexperten) som lyckades ta hela 27 kontroller. Grymt! Hela resultatlistan hittar ni här>>

Sthlm Rumble - 1 (1)

Vill rikta ett speciellt tack till Micke Hanell som jobbat stenhårt med att sätta banan och jag vill också tacka Larissa, Micke och Matte från Hellasgården för lånet av start och målområdet. Jag vill också nämna Silva, Gibbon, Nutrixxion, House of Lola, Aktivitus, Stockholm Kajak, Wahoo Fitness, Liquid Image, X-kross, Plantronics, Funbeat, Klätterverket, Froosh och Banankompaniet för att ni var med och gjorde dagen bättre och slutligen Jonas Hellblom – ingen håller låda som du!

Till sist, tack alla deltagare som dök upp och körde röven av er. Hoppas vi ses snart igen! Håll utkik på webben och på Facebook. Bilder från dagen kommer från alla håll =)

Enjoy!