Sthlm Rumble – ny multisporttävling i Stockholm

Den 23 maj kl 12:00 går starten på en ny multisporttävling i området kring Hellasgården strax utanför Stockholm.

Stockholm Rumble multisport är en form av rogainingtävling där deltagarna tävlar i lag om två personer i klasserna Dam, Herr och Mix. Banan består av 30 utplacerade kontroller där varje kontroll ger poäng som varierar beroende på svårighetsgrad. Poängskalan går från 2 till 12 poäng per kontroll. Lagen får ta hur många och vilka kontroller de vill i den ordning de önskar. Det är omöjligt att ta alla 30 varför taktik och navigering blir en viktig del av tävlingen. Flest poäng efter tre timmar vinner. Och kartan… den får lagen vid startögonblicket.

Lagen tar sig främst fram med mountainbike men för att ta vissa äventyrskontroller kan du behöva löpa, paddla, simma, klättra, balansera, fira dig etc. All utrustning för dessa ombesörjes av Stockholm Rumble med kunnig personal på plats så inga förkunskaper behövs av deltagarna.

Tre timmar. Så lång tid har lagen på sig ute på banan. Går man i mål efter tre timmar och en sekund blir det poängavdrag med 20 poäng så det gäller att vara tillbaka i mål inom tävlingstiden. Eftersom tävlingen inte utgörs av en given sträcka utan en given tävlingstid gör detta att alla lag startar och går i mål samtidigt. Elit och motionärer tävlar på samma villkor, på samma bana, tillsammans.

Obligatorisk utrustning: Mountainbike, cykelhjälm, första hjälpen kit, mobiltelefon.

Välkomna att delta!

sthlmrumble.se